Program 2019 – za otroke

ŽUR VSEH KULTUR!

Doživite utrip in vzdušje različnih dežel, ne da bi odpotovali! Šest dni kulturnih in kulinaričnih užitkov: koncerti, ulični spektakli, stand-up, kino na prostem, svetovna kulinarika …

Ne spreglejte Maxi Tedna kultur – klik!


Ponedeljek, 10. 6. 2019

Lutkovna predstava
SOSEDI
Teater PolPet | 35 min
18.00 | Glavni trg (v primeru dežja: atrij Knjižnice Mirana Jarca)

Samotarka Roberta ljubi mir, operna pevka Brigitte pa bučno veselje. Bosta kljub razlikam uspeli postati dobri sosedi?

Roberta živi mirno samotno življenje, družbo ji delajo le rožice. Nekega dne pa za sosedo dobi radoživo operno pevko Brigitte in miru je konec! Zdi se, da bosta godrnjava samotarka in hrupna veseljakinja živeli na bojni nogi. Ali pa …

#ZaStarše: Predstava naslavlja teme medsosedskega bivanja, odnosov, sprememb in novih začetkov.


Torek, 11. 6. 2019

Lutkovna predstava
SUPER BRINA
Gledališče MalihVelikih | 35 min
18.00 | Glavni trg (v primeru dežja: atrij Knjižnice Mirana Jarca)

Deklica Brina ima posebno moč – dobroto. Ji bo s to močjo uspelo premagati sebičnega Zlatoljuba, ki se hoče polastiti zlata pod njenim drevesom?

Brina gre s svojim mačkom Zdenkom skoraj vsak dan do hiške na drevesu blizu gozda. To drevo je nekaj posebnega. Zasadila ga je njena babica in ji ga podarila za rojstni dan. Ko pohlepni Zlatoljub pod njim odkrije zlato, ga hoče podreti, Brina pa se mu upre.

#ZaStarše: Interaktivna predstava prikazuje, zakaj sta prijateljstvo in medsebojna pomoč pomembnejša od sebičnosti ter pehanjem za uspehom in bogastvom.


Sreda, 12. 6. 2019

Ulična animacija
KOLUMBIJSKI RITMI
Camilo Acosta Mendoza | 40 min
18.00 | Glavni trg (v primeru dežja: večnamenska dvorana JSKD, Novi trg 5)

Žongliranje, metanje na koš in ples – v vse to vas bo zapletel klovn Camilo v svojem glasbenem popotovanju po Južni Ameriki.

Camilo je v Sloveniji živeči Kolumbijec, ki se ukvarja predvsem s klovnovstvom in plesom. Ozračje bo ogrel s svojo glasbeno skrinjico, iz katere žubori južnoameriška glasba, in vas popeljal skozi ritme cumbia (Kolumbija), zamba (Brazilija) in tango (Argentina).

#ZaStarše: Camilo v dogajanje vključi cele družine, be ready 🙂


Četrtek, 13. 6. 2019

Akrobacije
ŽEHTA
Eric Adonbila | 35 min
18.00 | Glavni trg (v primeru dežja: atrij Knjižnice Mirana Jarca)

V lavorjih lahko pomivaš posodo in pereš žehto. Če si ganski akrobat, pa jih virtuozno vrtiš na rokah in nogah, medtem ko delaš prevale.

Vrtenje pisanih aluminijastih lavorjev je posebnost ganske akrobatske šole. To pa ni edina stvar, s katero zna akrobat Eric žonglirati. Spreten je tudi z žogami, klobuki, posebnimi posodami in dežnikom!

#ZaStarše: Slikovita, pisana in humorna predstava vas bo spomnila, kako tudi vi vsak dan žonglirate z več opravki naenkrat.


Petek, 14. 6. 2019

Vse za otroke
ČAROBNOST ŽIVLJENJA
DRPD Kidz in Društvo za razvijanje kreativnega gibanja Arabeska
17.00 | Glavni trg (v primeru dežja: tržnica)

Pravljični otroški ples, poslikave obraza, izdelava afriških bobenčkov, kitajskih zapestnic, foto box. In kup sladkarij. Kaj si otroci sploh še lahko želijo?

Otroci bodo osupli. Najprej zaradi plesne točke, ki vzame dih s kostumografijo. Potem zaradi spoznanja, da se da iz kompotne konzerve narediti čisto pravi afriški boben. In nazadnje še zato, ker bodo ta dan lahko postali nekdo čisto drug.

#ZaStarše: Pripravite se. Prišli boste z otroki, odhajali pa z lisičkami, mucami, spidermani, princesami …