VAMO TAMO YOUTUBE KANAL

Ker zaradi epidemije korona virusa Tedna kultur 2020 nismo mogli izvesti, smo se spomnili nečesa drugega, prav tako zabavnega! Na Youtubu smo zagnali najbolj odštekan dolenjski vlog VAMO TAMO z Miroslavom in Klaro!

Klara je čistokrvna Dolenjka že celo življenje, Miroslav pa je Dolenjec 3 leta pa še nekaj, sicer pa prihaja iz Srbije. Sta iz različnih kultur, druži pa ju veselje do smeha in zabave. Na kanalu z vami vsakih 14 dni delita zabavne izzive in sta neizpodbiten dokaz, da več, kot je kultur, večji je žur!

V 3-5 minutnih »oddajah« drug drugemu pripravljata različne izzive, ki so zabaven pogled na medkulturne razlike. Občasno gostita tudi druge predstavnike etničnih skupin, s čimer kanal želi postati relevanten medij za integracijo – priseljenci se na sproščen način predstavijo javnosti, s čimer izboljšujemo splošno percepcijo njihovih kultur, kar je ključni dejavnik pri odpravljanju predsodkov.

Poglejte, kako se Klara uči cirilice, tuca jajca … ter kako se Miroslav spopade s polko ali postane čisto pravi gasilec. In še veliko več …