Vamo tamo – s tabo!

Vabimo vas na brezplačen tečaj o »video in content creatorstvu« (vsebine za YouTube in družbena omrežja), ki ga organizira Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in je namenjen vsem, ki ste starejši od 15 let.

Po uspešno opravljenem tečaju boste usposobljeni za samostojno izdelavo video izdelkov – skupaj z izkušenimi mentorji se bomo učili vse o scenografiji, režiji, snemanju, postavitvi lučk, zvoka, montaži, obdelavi fotografij, promociji na družbenih omrežjih itd.

Tečaj poteka v treh sklopih:

Sklop 1 – PRODUKCIJA: pisanje scenarijev, nastop pred kamero, režija, snemanje, osvetlitev in ton

Sklop 2 – POSTPRODUKCIJA: montaža, obdelava slik, obdelava gibljivih grafik

Sklop 3 – PROMOCIJA IN FUNDRAISING: oglaševanje na družbenih omrežjih, zbiranje sredstev

Če vas zanima več vsebin, se lahko prijavite na vse tiste sklope, za katere želite obogatiti svoja znanja.

Na tečaju boste izboljšali svoje znanje pri delanju filmčkov za YouTube, Instagram, TikTok, naučili se boste, kaj je dober kader, kako na posneto vpliva pravilno postavljena luč, kam dati mikrofon, igranja, kako dobro zmontirati posneto in kako dobiti čim več všečkov, sledilcev in tudi kakega sponzorja.

Prijave zbiramo do 20. februarja 2022 na vamotamo@drpdnm.org.

Če bi radi spremljali, kako poteka snemanje ter kakšne izzive in oddaje pripravljamo, nam sledite na naših profilih na FB, IG: Vamo tamo – s tabo ter na TikToku: Vamo_tamo_s_tabo. Vse oddaje lahko pogledate na našem YouTube kanalu.

Vamo tamo – s tabo! sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.