O festivalu

Ni vam treba odpotovati, da bi doživeli vzdušje in utrip različnih dežel. Festival Teden kultur vam v tretjem tednu junija vsak dan brezplačno streže s kulturnimi in kulinaričnimi dogodki, ki vas popeljejo po vsem svetu. Pripravljajo jih v Sloveniji živeči predstavniki različnih kultur, ki na različne načine ohranjajo izročilo svojih domovin – od Južne Amerike in Afrike do Balkana, Kitajske in še dlje.

Glasba, ples, stand-up komedija, kino na prostem, živahne delavnice, ulični nastopi, izposoja živih knjig, stojnice, foto box, kuhinje sveta … Za otroke pa Mini Teden kultur, ki prinaša lutkovne predstave, akrobacije, animacije, izdelavo instrumentov, poslikave obraza, kolo sreče in zabavni kviz z nagradami.

Mestni lokali v času festivala strežejo jedi in pijače iz različnih držav, od koder prihajajo umetniki, ki ustvarjajo program.

Festival vsako leto privabi okoli dva tisoč obiskovalcev. Najbolj jih navdušuje, da se lahko družijo z nastopajočimi in se iz prve roke seznanijo z njihovimi kulturami.