Pisan zaključek Tedna kultur 2017

V petek smo petdnevni festival zaključili, kot se za gostitelje spodobi, z veliko dobre hrane, pijače, glasbe in dogajanja. Zbrane je pozdravil tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Na številnih stojnicah so se s kulinariko svojih držav predstavili novomeški Bošnjaki, Srbi, Hrvatje, Žumberčani, Makedonci, Ukrajinci in Kitajci, na indijski stojnici so jogisti obiskovalce pogreli s črnim čajem ali jih ohladili z odličnim lassijem. Obiskovalci so lahko sodelovali na različnih delavnicah: izdelava in igranje afriških bobenčkov z Issiako Sanoujem, odličnim tolkalcem iz Burkine Faso; poslikava rok in obrazov z novomeško Novosadčanko Bojano Cvejić Zagorc a.k.a. Bokica Cmokica, izpis imena v kitajski (Konfucijev inštitut) in arabski pisavi (azilanti). Azilanti so obiskovalce povabili k slikoviti demonstraciji pomena sodelovanja.

Mikrofon na odru so si podajali odlični glasbeniki BORT ROSS, LAMAI, Marko Šušteršič, Tomaž Zorko, Vikotorija Hajduk, Tamburaška skupina Klasje, prireditev pa je povezoval neumorni Rado Trifković.

Foto: Jan Rifelj